GYÖNGYÖSTARJÁN
A gyöngyöstarjáni Általános Iskola, Művelődési Ház és Önkormányzati Hivatal épületének energetikai korszerűsítése

Kedvezményezett neve: Gyöngyöstarján Község Önkormányzata
Projekt címe: A gyöngyöstarjáni Általános Iskola, Művelődési Ház és
Önkormányzati Hivatal épületének energetikai korszerűsítése
Projekt azonosítószám: TOP-3.2.1-16-HE1-2017-00007
Összeg: 176.280.000 Ft

Rövid összefoglalás a projektről

A projekt megvalósításának szükségességét az önkormányzati épületek hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elérése indokolja.
A fejlesztéseknek köszönhetően nem csak az épületek energetikai mutatói javulhatnak jelentősen, hanem a településkép megújításában, modernizálásában is előrelépés történhet.

A projekt célja a 100%-ban önkormányzati tulajdonban lévő épületek energiahatékonyságot célzó felújításainak és fejlesztéseinek megvalósítása, melyek a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését szolgálják.

A projekt megvalósításának eredményéül szolgáló értékek hozzá járulnak a 2012/27/EU irányelv szerinti energiahatékonysági illetve a 2009/28/EK irányelv szerinti megújuló energia részarányra vonatkozó kötelezettségek tagállami teljesítéséhez.

A fejlesztéssel érintett projekt helyszínek:

1. Gyöngyöstarjáni Általános Iskola

2. Művelődési ház Gyöngyöstarján

3. Polgármesteri hivatal Gyöngyöstarján

Általánosságban megállapítható, hogy a fejlesztésbe bevont épületek külső határoló szerkezeteinek rétegtervi hőátbocsátási tényezője nem megfelelő a fejlesztéssel érintett épület energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet alapján, továbbá a fűtési rendszereik sem tesznek eleget a kor követelményeinek, ezzel sok esetben energiapazarló, gazdaságtalan üzemet létrehozva.

Gyöngyöstarjáni Általános Iskola:
- külső falak hőszigetelése - nyílászárók cseréje - lapostető hőszigetelése - fűtési rendszer korszerűsítése - napelemes rendszer telepítése

Művelődési ház:
- külső falak hőszigetelése - nyílászárók cseréje - padlásfödém hőszigetelése - fűtési rendszer korszerűsítése - napelemes rendszer telepítése

Polgármesteri hivatal:
- külső falak hőszigetelése - padlásfödém hőszigetelése - nyílászárók cseréje - fűtési rendszer korszerűsítése - napelemes rendszer telepítése

Az energetikai korszerűsítéssel elérhető energiahatékonyság növelés elsősorban az épület használóit, látogatóit szolgálná.
Az energiafelhasználás csökkenés környezeti hatásterülete azonban túlmutat az épület határain és közvetve az egész ország energiaellátásának biztonságát és versenyképességét javítja, továbbá a környezeti állapot megőrzését érdemben szolgálja.
Az épület valamennyi, a korszerűsítésben érintett külső határoló szerkezetének tervezett állapota úgy került meghatározásra, hogy megfeleljen a 7/2006 (V.24.) TNM rendelet hőátbocsátási tényezőkre vonatkozó költségoptimalizált követelményértékeinek.

lap tetejére

Minden jog fenntartva. Gyöngyöstarján honlapja. 3036 Gyöngyöstarján, Jókai Mór tér 3.
Telefon: 37/ 372 - 025 • Fax: 37/ 372 - 018 • E-mail: hivatal@gyongyostarjan.hu